30. Marts 2003

Førsteplads i træningsturnering

En sejr i femte og sidste træningskamp over SF Hekla betød at AC Smølf endte på førstepladsen i årets træningsturnering.
Det islandske hold stillede op i noget der lignede et svækket hold i forhold til de forgående møder, som Hekla begge havde vundet, og det varede da også kun 8 minutter før smølferne var foran. Stoffer kunne med et fladt skud fra venstre side sende smølferne i front.
Der tilkom smølferne en del flere chancer, blandt andet havde Højgaard et par indlæg der i den stærke blæst to gange tvang målmanden til at give hjørnespark. Jeppe havde desuden et skud, men halvlegens største chance tilkom 2-m der blev spillet fri med målmanden, men hans flade skud mod det fjerne hjørne snittede desværre kun ydersiden af stolpen. Smølferne sad på det meste af spillet, men Hekla kom dog i løbet af halvlegen frem til et par halve chancer. René i målet klarede dog dem der var inden for målrammen.
I anden halvleg chockstartede Hekla til gengæld og der gik ikke mere end 20 sekunder før de havde scoret det udlignende mål. Et hurtigt spil op ad højre side gav en skudmulighed fra kanten af feltet som de udnyttede. Smølferne svarede dog hurtigt igen og inden for fem minutter var smølferne igen foran, nu 3-1. Det første mål opstod efter noget rodet spil foran Hekla's mål, hvor Stefan kunne skovle bolden ind, efter at målmanden ikke kunne holde bolden. Man skulle tro at islændinge var vant til kulde men deres målmand spillede kampen iført et par skindluffer der absolut ikke var gode til at gribe bolden. Det andet mål stod Søren for.
Trods vinden var delvist imod smølferne i anden halvleg kom det frem til en del chancer. Både Stoffer og Westergreen magtede dog på det skammeligste begge at brænde friløbere. Det var så istedet Hekla der noget ufortjent kom ind i kampen igen efter at de kom frem til skud i en situation hvor smølferne ikke fik den ryddet ud af forsvarszonen. Men tættere kom de trods alt ikke og lige før slutfløjtet kunne René sikre sejren da Målmanden igen droppede ved ikke at kunne gribe et indlæg fra Stoffer. Bolden hoppede så lige ned foran René der kunne sætte hovede på og behersket putte den i nettet.

Kampfakta: SF Hekla - AC Smølf

Da ASA tabte i deres sidste kamp betød det at smølferne vandt turneringen efter at have fået ialt 10 point. Aarhus Posten kan teoretisk set godt også nå op på samme pointtal, men de behøver en 4-måls sejr for at overhale smølferne. Det er uvist om det manglende resultat vil blive indtastet. Første turneringskamp mod VRI den 5. April er blevet aflyst på grund af de ikke mener deres baner er klar til at blive spillet på. Smølferne starter dog træningen allerede fra i morgen mandag den 31. Marts, men i første omgang kun i "hullet", da banerne første bliver givet fri den 1. April.