21. April 2003

Sæsonens første sejr

Forårets første udekamp endte med en 3-2 sejr til smølferne. Modstanderen var JAI som vi også mødte i træningsturneringen og de blev også der slået med de samme cifre.
Det var solskin og ganske varmt, men der var en betydelig blæst på tværs af banen. Banen i sig selv var heller ikke videre god, græsset havde det egentlig ok, men den var utrolig ujævn.
Der blev stillet op i en revideret formation. Midtbanen har tidligere bestået af en "diamant" (en offensiv, en defensiv og to fløjspillere) men det endte ofte med at det i praksis fungerede mere som en 4-3-3 hvor midtbanen ikke blev brugt nok. Derfor kom den tidligere offensive midtbane nu ned og ligge på siden af den anden defensive i håbet om at midtbanen ville blive brugt mere.
Dette virkede umiddelbart til at lykkedes. Der var stadig visse lange bolde op ad banen, men ofte blev den spillet op gennem midten eller fløjen. Det stod dog ret skidt til med afleveringerne i første halvleg og alt for mange gange blev smølfernes opspil brudt, ofte på meget uheldige steder. JAI fik således i første halvleg en del chancer, visse tangerende til friløbere, men til alt held havde deres angribere glemt deres effektivitet hjemme. Smølferne havde dog også deres chancer. Stoffer havde en first-timer der gik mod det korte hjørne, men den blev klaret til hjørne af målmanden. Sølvsten havde desuden et hovedstød, der desværre gik over. Spillet lå ofte oppe på smølfernes banehalvdel, med enkelte perioder hvor det var smølferne der sad på spillet, men da der blev fløjtet til halvleg var det nok smølferne der kunne være mest tilfreds med stillingen 0-0.
Den holdt ikke længe efter pausen. Et JAI angreb blev brudt og Jens tog turen op af venstre fløj. Han lagde bolden ind til højgaard der kunne putte den over målmanden til smølfeføring. Det holdt kun i ca. fem minutter, idet en høj bold magtede at snyde begge centrale forsvarere, og en JAI spiller kunne så sparke bolden forbi René i målet.
Fem minutter senere fik en JAI angriber så et gult kort for at brokke sig, og dette blev hurtigt udnyttet. Et spark fra Christian ramte René som tæmmede den hvorefter han havde tid til at placere bolden i den venstre side af målet.
Vork kunne små ti minutter senere øge føringen til 3-1 efter at have modtaget bolden fra Højgaard.
Derefter var der ikke de store problemer med at køre sejren hjem hvis det ikke havde været for René i målet der synes at kampen manglede spænding. Et blødt indlæg der gik lige mod favnen af ham, blev fumlet i bedste Hekla stil til stillingen 3-2 tre minutter før tid. Mere skete der dog ikke i kampen og smølferne kunne således tage hjem med sæsonens første sejr.

Kampfakta: JAI, Aarhus - AC Smølf