16. Maj 2003

Smølferne med i toppen efter sejr over Aarhus 1900

Spillet var ikke i top hele kampen, men fighterviljen og et gavmildt 1900-forsvar førte til en 3-1 sejr.
Efter at have holdt buret rent i sidste kamp var Dejbjerg igen sat til at vogte smølfemålet, og det fortsatte i starten godt. Han havde i første halvleg ikke det store at lave, da smølferne satte sig på kampen, og han kunne bare se til, mens der i den anden ende i endnu en kamp ikke var konsekvens nok ved chancerne. De var ikke så store som mod VRI, men det kunne da have givet et mål. Efter 20 minutter fik smølferne så en chance til at få gang i scoringerne, da de blev tilkendt et straffespark. Christian trak på venstre side ind i feltet, men blev tacklet hvilket dommeren mente skulle give straffespark. Dette må siges at være en noget gavmild kendelse. Som ved sidste straffespark var skytten Vork, men han må se andre hoppe foran i køen for at sparke, for igen blev chancen brændt, med et skud der var mindede en del om hans forsøg mod ASA.
Det blev gjort lidt godt igen nogle minutter senere da han sendte et følt kryds over til bagerste stolpe hvor en fremstormende og umarkeret Sølvsten kunne sparke bolden ind til føring. De løse markeringer i 1900's forsvar skulle gennem hele kampen give en del muligheder, men inden da kom 1900 trods alt lidt mere med i kampen. De fik afsluttet et par gange foran mål, men der manglede afgjort præcision i deres afslutninger, og de fleste gik sikkert forbi.
Lige da de så virkelig var ved at få startet et pres blev føringen øget. Et frispark i højre side på deres halvdel blev af stoffer lagt ind i feltet, hvor deres markeringer endnu engang hang gevaldigt. Både Sølvsten og 2-meter havde masser af plads, men Sølvsten nåede ikke bolden, som istedet havnede hos 2-meter, som kunne sparke den ind til en 2-0-føring som holdt til pausen. Lige efter scoringen fik Niels dog et gult kort for en for sen tackling, men to mål nede var gejsten ved at svigte hos 1900-folkene så de fik ikke udnyttet overtallet.
I anden halvleg, efter at vi var blevet fuldtallige igen, begyndte spillet virkelig at hælde til vores side. I mange tilfælde kunne man nærmest vade igennem deres forsvar, men der kom aldrig rigtig gang i langskuddene der måske kunne ryste den noget svage målmand i 1900-målet, og skuddene blev i stedet fra lidt mere pressede situationer som så gav hjørne, hvilke vi forresten ikke fik noget som helst ud af i kampen.
Det gjorde vi til gengæld lidt mere end ti minutter inde i anden halvleg. Igen blev deres forsvar splittet af en dyb aflevering, og Vork kunne lidt heldigt få trillet bolden forbi målmanden og en forsvarer der ikke så for gode ud. I den ande ende var Dejbjerg også et par gange involverede i mindre heldige episoder, men for det meste blev mindre gode indgreb fulgt op af gode redninger så det var først med et kvarter tilbage at det gik galt. Her trådte markspilleren op i ham da han valgte at sparke et indlæg/skud væk istedet for at gribe det. Det resulterede i at bolden blev smækket ind på en af deres spillere og tilbage i målet til kampens resultat 3-1.
Som de forrige kampe bliver der på holdet vist en imponerende fightervilje, som mere end kompenserer for de enkelte perioder med knap så imponerende spil. Især forsvaret er blevet stabilt (og særdeles scorende) og det ses af at de to mål der er blevet lukket ind i de sidste tre kampe helt må skrives på de midlertidige målmænds kapper.
Med sejren gør AC Smølf et imponerende come-back efter for 3 kampe siden at have ligget og rodet i bunden, til nu at ligge lige med topholdet, dog med en kamp mere.

Kampfakta: Aarhus 1900 - AC Smølf