24. August 2003

Koncentrationen svigtede i varmen

Hjemmekampen mod JAI blev i sidste del af kampen unødvendig spændende, da smølferne lukkede 2 mål ind i de sidste 20 minutter, men stadig magtede at hive en 4-3 sejr hjem.
Der var glimrende vejr under kampen, og det startede også forrygende. Efter 5 minutter stormede deres målmand således ud mod Jens der fra baglinien kunne sende bolden forbi ham, og lige ind til en helt blank Toft ved målet, der bare kunne prikke den ind.
Spillet kørte udemærket, men der var lidt problemer i første halvleg, med at JAI alt for let fik lov at spankulere hele vejen op gennem midten uden for alvor at blive presset. De havde da således også et par nærgående forsøg, men deres bedste forsøg blev reddet med en refleks-fodparade af Vork i målet.
Smølferne derimod spillede mere op ad siderne og efter 25 minutter blev føringen øget. Højgaard kunne fra højre side sende bolden lige ind til en fremadstormende Toft der pandede den hårdt ind. Det blev til 3-0 godt 5 minutter senere da JAI endnu engang lod et indlæg fra højre side, denne gang af Toft, få lov til at nå Stoffer der med hovedet snittede bolden forbi målmanden.
Det holdt dog ikke længe, da en misforståelse på midten af banen gav JAI en kontra, hvor bolden blev spillet ind til en fri angriber foran mål der kunne sætte bolden ind. Få minutter før pausen gjorde JAI det dog svært for sig selv efter at de fik et gult kort for riven i trøje. Det gjorde at smølferne satte sig solidt på spillet i resten af halvlegen og det fortsatte efter pausen. JAI kunne således ikke få noget som helst konstruktivt spil igang smølferne vadede i enorme chancer, der blev misbrugt på det skammeligste, men efter 20 minutters press kom bolden ind da Stoffer modtog en aflevering fra Højgaard og kunne trække helt ind til målet og så sætte bolden ind i det korte hjørne, hvor målmanden ikke dækkede.
Så skulle den kamp sejr have været sikker, men JAI begyndte at komme mere med og to gange blev deres spillere ikke presset nok og fik derfor tid og mulighed for at score. Det blev ikke nemmere af at Pau fik et gult kort for en hård tackling 5 minutter før tid, men 4-3 resultatet holdt tiden ud.

Kampfakta: AC Smølf - Aarhus JAI 2