19. April 2005

Parken må vente endnu en sæson

Med en fremragende sæsonstart og en aktuel liga 1. plads i bagagen rejste de gæve smølfer tirsdag aften den lange vej mod gylle, truckere, anden form for idyl og sidst men ikke mindst årets første pokalkamp i DONG-cuppen på Trustrup Stadion. Efter fire mislykkede forsøg håbede mange fans, at 2005 skulle være året, hvor de blå-hvide endelig fik spillet sig hele vejen til parken…..men nej! En tæt kamp endte med et 1-3 smølfenederlag til serie 4 topholdet Trustrup, og hermed kan AC fuldt ud koncentrere sig om at leve op til sæsonens målsætning – deltagelse i opryknings playoff-kampene.
Tilbage til selve cup-kampen. Det var en flok tændte og yderst velopvarmede spillere (specielt de fra Jeppes bil), som løb på banen til kampstart. Dette fremgik tydeligt af 1. halvlegs spil- og chancefordeling. Smølferne sad tungt på kampen og lignede mere et serie 4 hold end modstanderen, som blev presset højt oppe på banen og sjældent fik etableret fornuftige angreb. Forsvaret stod godt og stabilt og i løbet af 30 minutter lykkedes det AC's offensive folk at spille sig frem til 4-5 meget kompetente afslutninger af bl.a. Toft, Jermiin og et skud på overliggeren af Mark. Derudover havde smølferne mange gode kombinationer og små chancer, som burde have resulteret i en føring. I de sidste 10 min. af 1. halvleg blev vi imidlertid reduceret til kun 10 mand, da Mark gjorde sig 1½ meter bred og stoppede en Trustrup spiller i kontraløb. Østdjurs pressede bolden længere frem på banen, men til trods for dette, fik Wester alligevel kampens hidtil største chance efter et godt forarbejde af Stoffer. Han forsøg blev dog bremset af modstanderens fremstormende keeper. Kampen gik over i tetid efter en målløs affære, som hjemmeholdet vist kunne stille sig mest tilfreds med.
Anden halvleg startede skidt og mange benpar begyndte at virke trætte efter søndagens ligakamp. Spillet var rodet i begge ender lige indtil 2-meter åbnede scoringen. En frisparksbold ind i feltet blev headet flot i kassen tæt ved fjerneste stolpe uden for målmandens rækkevidde, og 2-meter løb mod tribunen med en knyttet næve i vejret. Det var dog modstanderholdets fans som sang af glæde, og efter et øjeblik gik det op for ham, at bolden var blevet sendt ind bag hans egen keeper, Krelle. Efterfølgende forsøgte han at bortforklare med, at en Trustrup-fan havde kastet et romerlys i hovedet på ham netop i hovedstødsmomentet, men ingen smølfer troede på den lystfiskerhistorie. Scoringen bragte dog fighterviljen tilbage til AC's hold, og få minutter efter bankede dagens bedste smølf, Bjarke, en rødglødende bunke læder op i trekanten ude fra venstre kanten – denne gang i den rigtige ende. 1-1. Smølf var ovenpå nu, men kort efter blev et hjørnespark kun halvclearet af Marcel, så en hel blank Trustrupspiller kunne sende en flad bold ind imellem venner og fjender og forbi en sagesløs Krel i målet. Vi var tvunget frem på banen nu og fik da også etableret et pres, som resulterede i en stor chance til Stoffer, men hans afslutning gik tæt forbi højre stolpe. Østdjurs begyndte naturligvis at spille på farlige kontraløb. Flere gange havde de chancer til at lukke kampen, men en velspillende Krelle stod en flot kamp. Han kunne dog intet stille op mod slutningen, da forsvaret pludselig var 1 mod 3. Østdjurs afgjorde duellen med en scoring til slutresultatet 1-3 – en naturlig konsekvens som følge af smølfernes offensive spillestil i håbet om en udligning. Alt i alt et ærgerligt nederlag i en kamp, som lige så vel kunne have endt til vores fordel.