1. Maj 2005

Sjældent "Clean Sheet"

Med et, for AC Smølf, sjældent "Clean Sheet" var der en smule oprejsning efter sidste uges kolde dukkert af et nederlag mod FA 74, da DGL 2000 blev slået 4-0.
Det var ikke fordi at effektiviteten var øget væsentligt for angriberne i forhold til den kamp, snarere tværtimod. At det så alligevel lykkedes at score 4 mål viser noget om hvor mange chancer vi egentlig havde. Første halvleg føltes som en ørkenvandring, hvor bolden bare ikke ville ind. DGL var allerede fra kampens start tydeligt det svagest mandskab, og gang på gang blev de overspillet med store chancer til Stoffer og Gotfred i front. Det var især på fløjene at det 9 ud af 10 gange lykkedes smølferne at sætte deres direkte modspiller af mand til mand og samtidig blev bolden hurtigt pillet fra DGL'erne nå de forsøgte at bygge deres spil op.
AC Smølf var ellers ramt af en del afbud (9), men de var heldigvis ligeligt fordelt på alle kæderne, så ved at et par spillere gennemførte med et par småskavanker, kunne der stilles med et fornuftigt hold. Gotfred gik ud allerede efter 15 minutter med en let forstrækning i baglåret (og et netop brændt chance fra 2-3 meter i ubehagelig erindring), og blev erstattet af Dif i front. Det førte ikke umiddelbart til nogen ændring i udnyttelsen af chancer og på trods af at vi godt vidste at det nok skulle gå i sidste ende, begyndte der sig at snige sig en smule tvivl ind i hovederne på spillerne. Der kom dog heldigvis hul på bylden små ti minutter før pausen da Dif scorede på et straffespark og gentog bedriften 5 minutter senere. DGL havde i alt i halvlegen haft et enkelt spark der blev fodpareret af Krel og et indlæg der blev sparket væk af Martin Sloth for snuden af deres angriber.
I anden halvleg sad AC Smølf om muligt endnu mere på kampen og så godt som alt spil foregik på deres banehalvdel. Vi vadede i chancer men det lykkedes kun at lave yderligere to mål. Det ene sat ind af Stoffer og det andet af 2-Meter. I hele anden halvleg var DGL's farligste forsøg en bold der blev trillet hen til Krel. Kampen endte således 4-0 og det var godt at se at der blev kæmpet godt om hver bold, hvorved vi hurtigt og effektivt brød deres angreb. Omvendt var offensiven alt, alt for INeffektiv og det er afgjort noget der skal ændres, hvis vi skal vinde over nogen af de lidt stærkere hold i puljen. At kun score 2 åbne mål i en kamp vi burde have vundet tocifret er bare ikke godt nok.