27. April 2006

Kunstgræs styrer!

Det har været en uge med mange nye oplevelser for smølferne, og det blev endnu en af slagsen i deres første kamp nogensinde på kunstgræs.
Den udsatte kamp mod VRI var pga banemangel således sat på kunstofbanen ved vejlby-risskov centret og som forventet var banen det mest plane en smølf nogensinde har set. Mod dagens modstander kunne dette dog ikke ses som en ren fordel, da deres hold stort set bestod af en bunke knægte med små fikse træk og 1-2'ere. Til gengæld manglede de en hel del i fysikken, hvilket betød af nærkampene oftest blev vundet af smølferne, med efterfølgende højlydte beklagelser til dommeren fra VRI spillerne, der åbenbart stadig troede de spillede ynglinge-fodbold.
Underlaget gjorde spillet hurtigt, men samtidig blev bolden hurtigt lagt død på det, så lange bolde var relativt nemme at få under kontrol, hvilket skulle blive et yndet våben fra smølferne. Efter 5 minutter kom VRI dog foran. Lidt tilfældige ballonbolde endte hos en VRI angriber, som kunne skovle den over Krelle på vej ud af mål.
Ufortrødent fortsatte smøferne og der havde faktisk været 2-3 friløbere inden det endelig lykkedes fortjent at få udlignet små ti minutter inden pausen. Så gik det hurtigt. 5 minutter efter kunne et udspark fra Krelle nå Stoffer der spurtede mod mål, stoppede op så både målmand og forsvarer nåede at kaste sig og derefter sætte bolden køligt ind.

Lige efter pausen blev der så alle tiders mulig for at øge føringen. I første omgang blev en smølf fældet i feltet, som nok burde have givet straffe, men dommerens fløjte var tavs indtil næste tackling, hvor der egentlig IKKE så ud til at være straffe, så det dømte dommeren selvfølgelig. Toft eksekverede og scorede til 3-1. Det kunne også have blevet 4-1 men Stoffers lob over målmanden blev underkendt pga off-side. Typisk smølferne blev slutning af kampen så mere krampagtig, især da VRI fik reduceret til 2-3 med 10 minutter tilbage, men tættere kom de ikke og en rigtig god start på sæsonen er nu en realitet med 3 sejre på stribe.