23. Juni 2007

AC Smølf vs. DGL 2000, Aarhus

Lørdag d. 23/6 skulle slaget om en plads i oprykningsspillet stå mellem smølferne og DGL 2000. Med fire hold, der potentielt kunne nå de to oprykningspladser, blev alle mulige tænkelige scenarier grundigt gennemgået på forhånd. Konklusionen inden kampen var dog klar og entydig: kun med en sejr ville smølfen være sikker på ende i top 4 – alt andet kunne ikke bruges til noget som helst.

Af denne årsag blev kampen da også fløjet i gang kl. 11.30 med AC Smølf i noget, der mindede om stærkeste opstilling. Folk havde øjensynligt overvundet fordums skader og tillige syntes den gennemsnitlige alkoholpromille på holdet at være historisk lav for en weekendkamp. Disse forhold vidnede om høj moral - især tidspunktet taget i betragtning.

Smølferne startede dog som så mange gange før ukoncentrerede. Det har flere gange i sæsonen været et skidt kendetegn, at holdet skal bruge 10-15 minutter på at få spændt knopperne og få gang i spillet. De halvsovende smølfer var denne dag åbenbart en lækkerbisken for DGL'erne, og allerede tidligt i kampen bragte de sig fortjent foran 1-0 efter sløj smølfeopdækning.
Et kvarter inde i kampen begyndte smølferne så momentvist at finde noget af det spil frem, som har bragt en top 4 placering inde for rækkevidde. Højgaard brød igennem på højrekanten et par gange efter nogle gode diagonalbolde fra midtbanen, men om end han kom til afslutninger, formåede han ikke at teste målmanden fuldt ud. Lidt senere i halvlegen efter et indkast var det igen Højgaard, der denne gang forsøgte at vippe bolden over forsvaret til hovedet på Toft (den ældre), som rent faktisk også fik bolden i nettet – uheldigvis faldt afleveringen lidt for sent, og Toft var nået ind i offsiden, hvorfor målet blev annuleret.
Halvlegen endte 1-0 til DGL2000 – et resultat, som for Smølf absolut ikke var andet værd end en billet direkte ned i nedrykningsspillet.
Set over hele halvlegen havde spil og chancer været fordelt nogenlunde ligeligt mellem de to hold – men nok med DGL som de største syndere via et par afbrændte scoringsmuligheder. Kvaliteten af spillet havde dog været ganske tilfredsstillende, om end der måske nok til tider var gået lidt for meget indianerfodbold i antallet af forsøgte vinderafleveringer og lange bolde.

Der skulle altså andre boller på suppen nu for AC Smølf, men uanset den gode vilje startede anden halvleg lige så jævnbyrdigt som den første sluttede.
Begge hold kom godt frem ad banen, men det skortede lidt på åbenlyse målchancer – og de få gange chancer rent faktisk opstod, var målmændene opmærksomme på stregen.

…Lige indtil 2-meter efter 68 minutter fik en perfekt bold i panden fra Bjælke på venstrekanten.

2-meters reducering til 1-1 kom på et tidspunkt, hvor det efterhånden var begyndt at se småpresset ud for smølferne. Men med ét øjnede de 14 fremmødte blå-klædte nu en realistisk chance for at vinde, og dette kunne ses resten af kampen. Med en indædt fightervilje forsøgte og forsøgte samtlige smølfer nu ukueligt at få fisket den afgørende scoring op ad posen. Smølferne gik all-in og skiftede i denne periode da også fra en 4-4-2 opstilling til en mere offensiv 3-4-3'er, hvilket gav chancer i begge ender af banen. Krelle havde blandt andet en super redning, hvor han med det yderste af fingerspidserne fik vippet et lob fra en DGL'er op på overliggeren og derved klaret frisag.

Så skete det i det 81. minut, at René bliver fældet i DGL's felt på utrolig klodset vis af en forsvarsspiller, og dommer fløjter for straffespark. Den faste skytte, Toft, skulle herefter stå overfor, hvad der nok må siges at havet været forårssæsonens vigtigste afslutning. Men uden slinger i valsen og på koldeste vis blev bolden banket op i højre hjørne, og pludselig var det AC Smølf, som stod med et sted imellem halvanden og to ben i oprykningsspillet.
Der blev skiftet tilbage til 4-4-2, og nu skulle presset blot modstås de sidste små 10 minutter. I iveren for at holde DGL fra scoring, blev Tobias mødt med et gult kort 2-3 minutter senere efter en tackling med lidt for lidt boldkontakt og lidt for megen GL-kontakt. Med blot 10 mand de sidste 7 minutter, så det nu ud til at blive endnu hårdere betingelser, men 5 minutter før tid dukkede Stoffer så op ud af ingenting på kanten af DGL's felt og lægger en bold fladt over i højre side af målet efter oplæg fra Vestergaard.

AC Smølf vandt derved 3-1 i en super spændende afslutningskamp, hvor holdet fik bevist, at serie 5 efterhånden er for lille til smølferne!