13. Maj 2008

KFUM B, Aarhus vs. AC S.M.Ø.L.F

En fantastisk tirsdag aften med topklasse vejr og bold på programmet. Smølferne skulle følge op på weekendens forløsende sejr i serie 4 puljen og forsøge at kvalificere sig et trin videre i DONG-cuppen oven på forrige tirsdags katastrofale 2. runde cupkamp mod et serie 5 bundhold, som kun med nød og næppe blev besejret efter straffesparks konkurrence. Smølf startede med noget nær det samme hold, som for få dage siden ordnede ASB hele 5-1, så der var tro på endnu en sejr over et jævnbyrdigt serie 4 mandskab.

I sekunderne før startfløjtet gjorde dagens dommer det klart og tydeligt over for begge hold, at han var støbt af den type, som IKKE tolererer noget som helst usportsligt - hverken grove tacklinger, verbale udfald eller mere seriøse slagsmål. Så er det sagt, og det skulle Glenn senere få at føle! Første halvleg var jævnbyrdig men dog med smølferne som det mest toneangivende hold. Der var chanceskabende angreb i begge ender, men udeholdet virkede skarpest og mest direkte i spillet. Efter knap 10 minutter tæmmede Vork en god aflevering ned for egne fødder, lagde en perfekt bold et par meter bagud til Stoffer, som lynede med venstreskøjten. Et smukt og "godt holdt nede" langskud, der klinede sig op ad den fjerneste venstre stolpe i KFUM målet. 0-1 til de gæve smølfer. Det virkede i det hele taget som om, at genetableringen af sidste kamps angrebsformation med Vork og Gotte helt fremme og Stoffer liggende lige bag de to, var en effektiv og velfungerende trio flankeret af hurtighed på fløjene i form af Mark og Vestergaard. Bagude stod smølferne igen ganske stabilt med 4-mands forsvaret, men i det 20. minut satte dommeren en stopper for den kvartet. I forbindelse med et KFUM hjørnespark foregik der en lille in-fight mellem Glenn og en modstander. Man kan vel kalde det en klassisk positionskrig med lidt skubben og flåen, som endte med et lille spark fra KFUM spilleren. Ikke noget specielt voldsomt sammenstød, som maksimalt kunne takseres til et par ostemadder af den gennemsnitlige dommer. Denne dommer holdt dog sit ord fra optakten og lynede med den dobbelte kraft af Stoffers venstrebenshug hen imod de to spillere, flåede det brændende røde kort op af lommen og henviste med vidtspændende fagter, som ville imponere selv den allermest døve/stumme dansker, de to "duellanter" til omklædningsrummet. Glenn gik ud mod sidelinien, hvor vi har vores sager stående, men blev omgående bedt om at forlade hele anlægget. En noget hård dom over for begge spillere, men de skulle efter sigende heldigvis have hygget sig over en øl oppe ved klubhuset, mens vi andre spilede kampen færdig.

Udvisningen betød, at stoffer trak tilbage som højre back og smølferne spillede nu 4-3-2 med Kenneth som eneste centermidt. Selv om det var en tarvelig begivenhed for Glenn, så viste det sig faktisk at komme smølferne til gode. KFUM havde fået udvist en offensiv spiller, og spillede således kun med én mand fremme resten af halvlegen. Det blev derfor aldrig rigtigt farligt for forsvaret inden pausen. Desværre måtte voers helt egen #32 (ja, Peter Møller er rent faktisk forsvarer!) forlade banen efter kun 40 minutter med en knæskade. Vork blev trukket hjem til sin velkendte plads i midterforsvaret og Højgaard gjorde efter nogle mindre rygproblemer come back på midtbanen. Resten af kampen spillede smølferne derfor i en mere defensiv 4-4-1 formation, hvor Gotte blev efterladt meget alene på toppen.

Halvlegsføring til AC S.M.Ø.L.F på 0-1 .

Smølferne fortsatte med at styre begivenhederne i anden halvlegs begyndelse og efter 5 min. gav det pote. Gotfred kæmpede sig fornemt til bolden og serverede den for Kenneth. Med et velplaceret skud gjorde han det til 0-2 og scorede dermed sit første mål i de blå/hvide farver. Sådan Kenned :-). Med to-måls føringen trak udeholdet sig naturligt nok mere tilbage på banen. KFUM tog teten og lagde omsider en ekstra mand helt frem i angrebet. Det var lige ved at give en reducering, da en spiller slap igennem på venstre kanten og placerede et skud få centimeter forbi den fjerneste stolpe. Kort efter var den gal igen. På et glimrende opspil (og lidt svigtende markering) fik hjemmeholdet spillet sig igennem smølfekæderne og uden problemer gjort det til 1-2. De sidste 35 minutter skulle vise sig at blive yderst spændende nu. KFUM overtog det meste af spillet mens AC begyndte at spille på hurtige kontraer. Det viste sig, at sidstnævnte fik mest ud af den udvikling. Modstanderen pressede på, men kom aldrig til de helt afgørende chancer - bl.a. takket være en solid bagkæde hos smølferne, en løbevillig midtbane med Kenneth, Højgaard, Bjælke og Mark, samt en evigt fightende enmandshær oppe foran, nemlig Gotte. Til gengæld var smølf tættere på at udbygge sin føring flere gange i løbet af 2. halvleg. Særligt da Højgaard trak et gult kort på en KFUM spiller efter 73 minutter, kom der gang i de farlige smølfekontraer. Både Specialen, Mark og Bjælke fik flere gange feeded Gotfred med gode bolde, men et stolpeskud og en lidt for overilet 40 meters afslutning på en ellers helt fri motervej, var det nærmeste han kom på en scoring. Gotte er dog undskyldt for de afbrændere, når man kigger på hans enorme indsats som helhed.

Slutresultat: KFUM B, Aarhus - AC S.M.Ø.L.F 1-2.
Alt i alt en godkendt præstation og en fænomenal fightervilje over hele linien.