17. August 2008

Fuglebakken – AC S.M.Ø.L.F

Efter sidste weekends "sædvanlige" uafgjorte resultat trods en 2-0 smølfeføring, og efter 6 lange nætter fyldt med de ondeste mareridt om bl.a. uhyggelige klovne, dværge og andre modbydelige gøglere, havde mange af smølferne endelig lagt den katastrofale pointdeling bag sig og i stedet haft den samme fantastiske drøm i nat: drømmen om sejrens sødme, tonsvis af hæder og en overflod af letpåklædte damer! Hvilket heldigt sammentræf, da det netop var natten til dagen, hvor AC igen skulle betræde en af Århus' mange grønne marker. Denne gang på fremmed græs mod Fuglebakken ved Frydenlundsskolen – en skole som især Glenn har et særdeles ømtåleligt forhold til. Vi andre håbede alle, at han holdt sig inden for banens linier i lidt mere end 20 minutter denne gang :)

Men som resultatet senere vil fortælle, så havde både Glenn og de øvrige smølfer så sandelig fundet deres "Happy Place" op til denne yderst vigtige kamp om absolut ingenting i serie 5's intense spændingsfyldte efterårshalvdel.

Kampen startede fornuftigt. Banen var i god stand af en Århus-midtby bane at være, vejret ligefrem lokkede til fodboldspil og taktikken var lagt af Stoffer i omklædningsrummet (dog var et par af smølferne en anelse forvirrede, da magnettavlen var ganske hvid og ubenyttet – et billede siger jo mere end 1000 ord!). Smølferne var tændte og sad på spillet i kampens indledende fase. Allerede inden stadionuret (Stefans mobiltelefon) havde rundet kvarteret, mente Jeppe Olesen at det var høsttid. Med et fabelagtigt skud på mål nærmest fra sidelinien på egen banehalvdel, som Fuglebakke-keeperen ikke kunne gøre andet ved end at parere helt op i trekanten, bragte han AC S.M.Ø.L.F foran med 1-0. Ja ok, det er vist krydret lidt til overdrivelse. Vi tager den lige igen med lidt mindre salt! Jeppe sendte et indlæg ind i modstanderens felt, som 2-meter eksplosivt sprang i møde. Trods hans kraftfulde afsæt lå boldens bane alligevel 1 mm for højt over ham. Dette kom åbenbart så meget bag på modstanderens målmand, at denne fuldstændig mistede al fornemmelse for tid og sted, ikke kunne skelne ret fra vrang og derfor i en febrilsk handling valgte at bokse læderet ind i eget mål. Vi håber da, at han er kommet ovenpå og er blevet rask i hovedet igen, men takker ellers for scoringen :). Af uransagelige årsager fik Jeppe efterfølgende overtalt Stefan til at få målet noteret som sit eget! Smølferne fortsatte halvlegen ud med at være det mest nærgående hold. Selv om spillet ikke altid flød lige godt og ikke blev rettet mod centermidt som beskrevet i optakten (Stoffer.....husk nu: magnettavle), så var udeholdet klart farligst – men som altid desværre også upræcist. Der var store chancer til både Stoffer, Westergreen, Dif, 2-meter og Gotte. Sidstnævnte bl.a. med et fremragende vip uden om en modspiller og et efterfølgende godt hug – desværre forbi mål. Fuglebakken kom dog også frem til et par småchancer, men blev aldrig rigtigt farlige. Deres bedste forsøg var rent faktisk tæt på at blive signeret Jan (Glenn senior), efter en halvforkølet parade, da bolden sprang op på overliggeren. 2-meter valgte derefter effektivt at clear'e truslen ved at hamre bolden direkte op i hovedet på Jan. Ups....undskyld!

Halvlegsføring på 1-0 til smølferne.

Trods en udmærket snak i pausen blev 2. halvleg nærmest identisk med de første 45 minutter, når man ser på de spillemæssige kvaliteter. Alt for mange lange afleveringer og hvad værre er, ALT for mange afbrændere. Igen kan der remses op fra den lange liste, at både Stoffer, 2-meter, Gotte, Bjælke, Westergreen, Kenned ;) m.fl. havde åbne muligheder for at score. Det nærmeste AC kom på en kasse var to stolpeskud – det første i form af et dødbringende missil fra Kenneds støvle, det andet fra højrekanten af Wester. Jan og forsvaret stod dog solidt i eftermiddagens kamp og midtbanen/angrebet arbejdede som okser, så sæsonens første clean sheet blev en kendsgerning. Fuglebakken havde dog et par enkelte farlige situationer i 2. halvleg, men de var, hvis ikke lige så uskarpe, så endnu ringere end smølferne i de afsluttende faser. Farligst via en friløber i slutningen af kampen, men det var intet problem for Bjælke at løbe truslen ind og rydde op – nærmest som at stjæle slik fra små børn! Kampen endte 1-0 til AC S.M.Ø.L.F, en fuldt fortjent sejr men i bestræbelserne på at rykke op igen og etablere sig i serie 4, så skal der en helt anden effektivitet til oppe foran – uanset om man er forsvarsspiller eller striker. Lad os se at få en underholdende, god og intens dyst på topscorerlisten. Det kan ikke passe at Dejbjerg og Jeppe O.(!) skal ligge nr. 1......kan det? :)

Det skal lige nævnes, at efter kampen blev holdet præsenteret for et af de nyeste islæt fra talentudviklingsteamet til AC S.M.Ø.L.F anno 2025. Villads ser sgu skarp ud allerede nu, og har udviklet sig forrygende de sidste 10 måneder lyder det fra hans træner. Vi har en kommende stjerne venstre back der, så frem med kontraktbogen allerede nu Stoffer og få lavet en langtidskontrakt..