26. April 2009

AC S.M.Ø.L.F. Vs. AIA/Tranbjerg

Med en målscore på 1 – 18 skulle Tranbjerg simpelthen bare køres over af smølferne. Intet andet resultat end en sejr ville blive godtaget af trænerteamet. Der var derfor lagt op til lidt af en walk-over især set i betragtning af at smølferne ikke havde tabt i 16 kampe.

Vejret var en smule lummert , lidt ligesom Stoffers humor, men smølferne virkede skarpe og efter en solid gang opvarmingsbold med en gang indlæg fra hjørneflaget til 8 smølfer i feltet, lidt sprint og en masse "det-sagde-hun-også-i-går" var kampen klar til at blive fløjtet igang.

Smølferne satte sig på kampen fra starten. De stakkels spillere fra Tranbjerg fik ikke et ben til jorden, så det var da også helt fortjent at Vork i det 9. minut, efter Stoffer spillede ham helt fri med en genial hælaflevering, køligt kunne tordne bolden ind bag en noget ustabil Tranbjerg målmand. Allerede 2 minutter efter kunne en meget velspillende, og iøvrigt også kampens fighter, Andreas (Kampstart) tage et sololøb og igennem midten af banen, afdrible tre forsvarsspillere og let putte bolden i nettet. Man kunne næsten høre kommentatoren udbryde, "Han dribler, han skyder!... nej, han venter... Det er jo genialt det der..." Men, okay, at sammenligne Andreas med en ung Laudrup er måske også lige i overkanten, jeg undskylder.

Men efter det andet mål var det ligesom om smølferne mistede en smule gejst og nærmest forventede at bolden på magisk vis selv ville spille sig i mål. Der blev længere mellem markeringerne og til tider så det ud som om der blev spillet med 5 angribere. På trods af den ringe indstilling kunne Stoffer efter 24 minutter prikke bolden i mål efter noget kluntet Tranbjerg forsvarsspil. Kampens måske bedste aktion fandt sted i det 23. Minut. Her lagde Dejbjerg, efter genialt opspil fra et særdelse velspillende forsvar, en rigtig sukkerbold ind i panden på Thomas, som dog ikke kunne få dirigeret bolden i mål. Men selve indlæget var i verdensklasse og Dejbjerg må vel forvente at få et opkald af Olsen her en af dagene, det er vist kun fortjent!

Men det skulle jo ske. På grund af den ringe indstilling fra smølferne fik Tranbjerg listet bolden over stregen. Hele aktionen er vist bedre glemt, men det skal da siges at Bjælke måske er delvist skyld i målet, så er der vist heller ikke sagt for lidt!

Efter pausen satte smølferne sig igen på kampen. Der var mange gode opsil fra kanterne og op igennem midten fra den centrale midt, hvor Andreas, Thomas og Rix fordelte boldene godt, men når smølferne endeligt kom op på den sidste tredjedel af banen blev beslutningerne for panik-agtige og der kom ikke mange chancer ud af et ellers klart overtag i spil. Alligevel kunne Jeppe efter 60 min. prikke bolden over stregen efter forarbejde af Stoffer.

Indtil nu er der ikke blevet sagt meget om dommerpræstationen, som ellers gerne står for tur i disse referater, men jeg skal love for at Vork fik gjort opmærksom på dommerens manglende kompetencer i det 61. minut. Bolden, som klart havde været ude over baglinien inden den blev sparket ud til indkast, blev fejlagtigt dømt til indkast af dommeren hvorefter Vork, som Vork nu engang gør bedst, fortalte et par sandheder til dommer og indkaserede et gult kort. Rimelig fjollet at få et gult kort for brok, men det er selvfølgelig set før fra Vorks side. Nuvel, smølferne i undertal, men stadig med det meste spil og fleste chancer. Det er som om på dette tidspunkt at Tranbjerg havde opgivet og spillede kun for at minimere sejrens størelse. Den blev på 5 – 1 efter Højgaard i det sidste minut udspillede forsvaret og helt alene med målmanden kunne lægge bolden over i det lange hjørne. I det hele taget en god kamp fra smølfernes side, når man ser på resultatet, men der skal mere gejst over spillet hvis oprykningen skal sikres. Og så skal vi vist også øves nogle hovedstød, der er ihvert fald brug for en lille smule mere skarphed i afslutnigerne på den konto, ikke også 2-meter?