20. September 2009

AIA Tranbjerg vs. AC Smølf

Fra en kilde, hvis identitet er undertegnede bekendt, men som af frygt for repressalier ønskede at være anonym, tilgik der dags dato oplysninger om, at der skulle udspille sig et drama på Grønløkke Stadions bane 3, idet Tranbjerg-bønderne skulle udslettes kl. 1100.

Jeg kørte til stedet i civil for at undersøge forholdet og så intet af interesse for sagen undervejs.

Ved ankomst til stedet traf jeg pb. Jeppe Andersen. Vi besluttede os for at infiltrere AC SMØLF og trak derfor de til dagen hvide trøjer over hovedet. Pb. Andersen præsenterede sig som "Bomberen fra Spanien" og fik til opgave at danne angrebsduo med Toft, mens dæknavnet "Dejbjerg" resulterede i, at træneren, 2-meter, placerede undertegnede ved siden af ham selv i midterforsvaret. På denne måde bevarede vi overblikket og ville således konstant være i nærheden af, hvor den nævnte udsletning skulle finde sted.

2-meter og Stoffer holdt et oplæg forud for kampen og alle blev enige om, at der skulle en koncentreret indsats til, med tanke på forrige weekends fadæsekamp. Samtidig blev det nævnt at man skulle skyde udenfor målmandens rækkevidde.

Gerningsstedet er bane 3 på Grønløkke Stadion. Den rektangulære bane er traditionelt indrettet med halvlangt græs og mål i begge ender. Banen er afgrænset af hvide linjer med et flag i hvert hjørne.

Gerningsstedsundersøgelsen viste, at smølferne indfandt sig på banen direkte fra deres samlingspunkt midt på den ene sidelinje. Smølferne kom klart bedst fra start med flere gode angreb og et par brændte chancer. 2-meter lod sig selv udskifte allerede efter 4 minutter, da han var skadet og ikke kunne spille bold denne dag. Han blev erstattet af Bette Christian.

Det blev hurtigt klart at AIA's standardudstyrede hængebug på flertallet af aktørerne, var en hæmsko for deres generelle chancer i kampen, og det var smølferne ikke sene til at udnytte. Efter 5 minutter tog Højgaard en god tur, hvor han satte et par tunge mænd, for til sidst at afslutte på stolpen. Bolden forblev i spil og Højgaard opfangede den selv i venstresiden og sendte et indlæg ind foran mål hvor Wosy satte en inderside på og sparkede bolden gennem benene på målmanden. 1-0.

Derpå gik der et kvarter, hvor smølferne blæste til angreb, og hvor uskarpheden endnu engang viste sit onde ansigt. Chancer i læssevis blev smidt over og ved siden af målet på bedste smølfemaner. Så da en af smølfernes bedste indtil da måtte udgå efter 20 min, lavede 2-meter en genistreg og pegede på Vork, som lå tungt og fladt i græsset og ærgrede sig over sine tømmermænd. Minuttet efter førte kampens fighter, Glenn bolden frem på højresiden og afleverede til Vork som køligt sparkede bolden tæt forbi målmanden. 2-0. Vork scorede ligeledes til 3-0 inden Bomberen fra Spanien på Tofts oplæg sparkede bolden i kassen til 4-0 efter en god halv times spil.

AIA forsøgte sig momentvis med bolde frem ad banen, men enten blev de brudt højt på banen eller også klarede forsvaret skærene inden det blev farligt. Således nåede Krelle ikke rigtigt i aktion i kampens indledende fase. Han sparede muligvis kræfterne til udsletningen. Smølfernes femte mål kom efter en bolderobring fra undertegnede omkring midterlinjen. Jeg tog et par træk til venstre og afleverede derefter i dybden mellem to AIA'er til Vork, som trods den lidt uventede aflevering nåede den lige inden den fremadstormende målmand, som blev afdriblet, hvorefter Vork scorede i det tomme mål.

For en sjælden gangs skyld, kom AIA frem ad banen i halvlegens sidste minutter, hvor de tiltvang sig et hjørnespark. Alle dækkede deres mand, smølferne havde bare ikke taget højde for, at Bjælke dækkede et "fyrtårn" (Han var ca. 175 cm). Fyrtårnet kom først på indlægget og snittede det i kassen uden chance for Krelle. Pausestilling 5-1.

Anden halvleg blev en kopi af første. Målet for smølfernes var mindst dobbelt så mange mål og opskriften var klar: Masser af bolde bag om forsvaret som smølfernes hurtige folk kunne løbe op. Dog skal det nævnes at AIA kom frisk fra start med flere angrebsforsøg i indledningen på halvlegen. Angrebsforsøg, som alle løb ud i sandet pga. godt forsvarsarbejde og langsomme angribere! Og det var ligeledes forsvaret, der havde afgørende indflydelse på halvlegens første mål. Efter at have brudt et AIA angreb blev bolden sendt til Toft som sendte Glenn af sted på en friløber side om side med Dejbjerg. Målmanden fokuserede formentlig på Dejbjergs løb uden bold, hvorfor Glenn nemt afdriblede målmanden og scorede til 6-1. Bomberen fra Spanien scorede til 7-1 inden Toft efter bolden blev spillet godt rundt på smølfernes banehalvdel afleverede direkte i fødderne på en AIA'er. Han sendte den direkte til deres angriber som tog bolden med og reducerede til 2-7. Smølfernes svarede igen minuttet efter, hvor Vork scorede sit 4 mål inden Toft gjorde det til 9-2 på Glenns oplæg.

De sidste 20 minutter var et studie i brændte chancer. 2-meter synes det var så ynkeligt, at han indskiftede sig selv fire minutter før tid. Han havde stået siden kampstart i bar mave på sidelinjen og fik ikke mere ud af det som spydspids…

I stedet valgte Stoffer at stjæle billedet da Leth blev nedlagt i straffesparksfeltet. "Anføreren tager det tunge ansvar" sagde han højt mens han med et lumsk smil på læben hentede bolden og lagde den på pletten. Han løb til bolden og fokuserede på at sparke lavt i venstre, hvorefter han sparkede bolden langt over mål. FLOT. Dommeren fløjtede kort efter den ulige kamp af.

Smølferne forlod banen ad samme vej som de kom ind.

Udsletningen udeblev. Dertil var smølferne endnu en gang for uskarpe. Det var stort set kun Krelle der kunne gå fra banen uden at have brændt en chance. Måske han skulle have sparket fra 11 meterpletten? Der blev ikke sikret spor ved gerningsstedsundersøgelsen.

For ikke at blive afdækket nød pb. Andersen og jeg en sejrsøl med smølferne på plænen, hvorefter vi forlod stedet.