4. Maj 2010

Saxild IF vs. AC S.m.ø.l.f.: 0 – 0 (2 – 4)

Smølfernes vej til Europa gik denne gang over Saksild, og traditionen tro var opbakningen til pokaleventyret stor, hvorfor 2 mand blev siet fra. Kick off var klokken 19.00 og da smølferne ankom klokken 18.15 var modstanderen allerede omklædt og i gang med taktikmødet med tavle og magnetbrikker!!

Kampen gik i gang lettere forsinket pga. dommeren, som var blevet forsinket. Det var jo heller ikke just down town vi spillede, hvorfor transporttiden måske var kommet bag på ham. Vi kom dog i gang, og indledningsvis gjorde vi hvad vi kunne for at sætte værterne i gang med det ene boldtab efter det andet på banens midte. Heldigvis var hjemmeholdet ganske ufarlige – måske fordi de til dagligt frister en tilværelse i serie 5 – hvorfor vi uden de store anstrengelser kunne holde nullet. Vi havde dog et par åbne målchancer, som desværre ikke blev omsat til mål. Pausestillingen var derfor 0 – 0 efter en 1. halvleg, hvor smølferne i den grad havde underpræsteret. I pausen blev der sædvanen tro fremsat et væld af forslag til, hvad vi burde gøre med henblik på at sikre det videre avancement i pokalturneringen.
Det blev aldrig helt godt, men trods alt bedre end i 1. halvleg. 2. halvlegs højdepunkt indtraf da Glenn blev præsenteret for det gule kort for at komme med knoppernes forrest ind i tackling (et move som hjemmeholdet dog også benyttede sig af flere gange, men altså uden det fik de samme konsekvenser). Vi kom igen frem til et par relativt store chancer, som burde have udmøntet sig i mål, men alt i alt var nulløsningen på Saxild IF's fornemste bane meget sigende for kvaliteten af kampen, hvor det mest pirrende for sanserne, var den liflige duft af efterladenskaber fra de mange omkringliggende svinefarme.

Kampen blev således afgjort til smølfernes fordel efter straffesparkskonkurrence, hvor undertegnede, Stoffer, Gotte og Højgaard omsatte straffespark til mål, hvilket var rigeligt eftersom Krelle stod i vejen for et af deres forsøg fra ellevemeter-pletten og overliggeren for et andet.