3. Maj 2011

Harlev Ik - Smølfen

Det var et tændt smølfemandskab, der troppede op til den udsatte kamp fra første runde mod Harlev IK på den iskolde Harlev Mark. Tændte som altid når talentløse bønder skal udspilles. Som noget ganske nyt og efter længere tids opfordringer kreerede 2-meter en startopstilling med 3 centrale midtbanespillere i form af Højgaard, kampskard og Bette der i dagens anledning var forfremmet og dermed kun en enkelt angriber personificeret i Vork. Systemet er kendt fra nationalmandskabet, men modsat landstræneren er smølferne helt på det rene med at vi kun stillede op med en enkelt angriber...

Fra kampens start lagde smølferne et godt pres. Vi spillede den fornuftigt rundt bagved og der var masser af plads til at finde en station frem ad banen. Vi havde et stort overtal i boldbesiddelsen og når Harlev havde bolden blev der presset fra forreste mand, og bolden nåede sjældent forbi midtbanen, snarere ud over sidelinjen. Presset gav ikke de helt store åbne chancer i indledningen til gengæld fik vi tilkæmpet os flere hjørnespark. Og lad os være ganske ærlige. Harlevs spidkompetencer ligger tilsyneladende ikke i hovedspillet. På det første af slagsen aftalte 2-meter og jeg kort vores løbebaner og i overensstemmelse hermed løb 2-meter forrest i feltet og headede bolden henover hovedet på Harlev spilleren på stregen på Wosys eller Stoffers indløg fra højre (jeg ved det ikke da manden med fakta fik ondt i nakken og udgik midt i første halvleg, kikkede ned i jorden resten af kampen og stak af fra omklædningen uden at have overleveret data!)

Målet gav smølferne mere tro på det og vi fortsatte det gode pres som blev omsat til halvåbne chancer som resulterede i flere hjørnespark og dødbolde. Harlev viste fortsatte deres mangelfulde opdækning med flere halvåbne chancer til følge, hvor undertegenede bl.a. måtte se et hovedstød reddet på streget. (Eller snarere ramte det halvfesne forsøg tilfældigt deres mand på stregen i maven). Smølferne kom på 2-0 efter et angreb hvor Stoffer, systemets Rommedahl om end teknikken er bedre end landsholdspillerens, bliver spillet dybt i højre siden, tog nogle træk ind mod målmanden og afsluttede fra en spids vinkel på kanten af målfeltet. Målmanden halvklarede men Stoffer generobrede bolden og spillede den bagud til Vork, som let kunne lægge den ind i det halvtomme mål. Smølferne fortsatte det gode spil og Harlev kom aldrig til rigtige chancer og de var ganske ufarlige på de dødbolde de fik tilkæmpet sig. Således fik Jakob i målet ikke brug for at tage med hænder i 1. halvleg, som det ellers inden kampen var aftalt at han godt måtte. Smølferne var tæt på 3-0 da Wosy hamrede bolden på den ene opstander fra kanten af feltet. Returen røg ud til Bette som skød langt over målet. Hmmm. Havde midterforsvaret ikke stået godt på dette tidspunkt var han med det samme blevet degraderet.

Pausestilling 2-0. I pausen blev der snakket rigtig meget. Måske lidt for meget. For i stedet for at fortsætte det høje pres blev vi enige om at bønderne var ufarlige, og at deres bagerste bare skulle have lov at spille den rundt. De resulterede desværre i at der skulle gå en halv time med Harlev dominans og meget sløjt smølfespil, uden nogen chancer. Kort inde i 2 halvleg reducerede Harlev. En af deres midtbanespillere fik lov at løbe med bolden på tværs af banen på kanten af feltet. Flere smølfer halsede efter uden at sætte en tackling ind, og da han var mest i ubalance ca. midt for målet knaldede han til læderet som røg i kassen lige under overliggeren. En afslutning som godt kunne være reddet, på den anden side skulle han aldrig have haft lov til at afslutte. Det gav Harlev blod på tanden og de forsøgte sig med blandet held med at hælde lange bolde henover forsvaret, som i betragtning af at der ikke blev presset forrest af smølferne vel egentlig stod for højt. Resultatet af Harlevs spilovertag blev flere halvåbne chancer som for det meste blev clearet, men en enkelt gang lykkedes det Harlev angriberen at komme først på bolden og han loppede den over den fremadstormende Fangmaschine og ind i kassen.

Det sidste kvarter fik smølferne reetableret presset, hvilket i slutfasen gav flere store chancer, som kunne have sikret smølfesejren. Ingen nævnt ingen glemt. I den anden ende fortsatte Harlev med de lange bolde. De havde dog glemt at undertegnede gerne tager en 40 meter sprint, hvis den kan resultere i en glidende tackling, hvorfor deres forsøg blev afværget. Facit blev et klamt uafgjort resultat, hvor smølferne var tættest på sejren som dog også kunne være gået den anden vej. Vi må konstatere at en times god bold ikke er nok til sejr når vi ikke scorer flere mål og de talentløse bønder trods alt havde lidt at komme med når vi gav dem pladsen.