1. Juni 2011

IVF - Smølfen

Lad det være sagt med det samme til de personer som fejlagtigt har karakteriseret befolkningen på det afrikanske kontinent som dovne. I tager grueligt fejl. I hvert fald for så vidt det angår den stamme som smølferne var oppe imod i dagens dyst.

Smølferne vandt den første kamp i kampen: Lodtrækningen, som foruden banehalvdel også afgjorde hvem der skulle spille med IVF’s godt brugte overtrækstrøjer, da IVF i dagens anledning også stillede op i blåt. Med den lille sejr var vi klar til kamp og det betød at vi brugte de første ca. 25 minutter på at løbe efter IVF’s spillere som i den grad var os overlegne. De kom dog ikke frem til de helt store chancer trods overvægt i spil og fight. Så det var faktisk smølf som fik kampens første store chance, da bolden havnede for fødderne af Gotte efter lidt klumpspil i deres felt. Gotte valgte dog at ramme deres markspiller i det ellers tomme mål og det efterfølgende hjørnespark gav intet andet end et kontraløb til IVF. Dommeren overså en klar offside og en spinkel mørk fyr løb til baglinjen og smed bolden ind over til en fri angriber som udplacerede 2-meter på kassen.

Smølferne fortsatte med at løbe efter IVF uden selv at kunne spille sammen, så da Kampskard sparkede en ”frier” åndede alle lettede op og fik lidt pusterum. Undtagen Gotte for han valgte at udnytte den lange fremlægning til sprinte fra deres forsvar og udplacere den fremstormende målmand. 1-1. Efterfølgende kom smølferne mere med i kampen og Kenned bragede et skud på opstanderen mens målmanden blot kunne kikke på. Pausestilling 1-1.

2. halvleg skulle blive meget bedre. IVF var ved at være trætte, vi havde vinden og solen i ryggen. Det kunne ikke gå galt, hvis det da bare ikke var fordi det arbejdsomme folkefærd ikke var klar over at de var trætte… Så 2. halvleg startede som første med smølferne som tilskuere. Vi arbejde os langsomt ind i kampen med en god fight fra flere spillere og et presspil der til tider kastede tilfældige chancer af. Kampstart nappede et gult kort for et ”fighter” frispark på banens midte. Kortet var ok og som en naturlig konsekvens af vi prøvede at fighte os ind kampen. Undertalsspillet ændrede ikke det store. Vi løb stadig og beundrede deres driblinger som gudskelov også bremsede deres opspil idet de naturligvis også selv beundrede driblingerne og derfor ikke kunne stoppe igen før det gik galt.

Det så længe ud til et uafgjort resultat, men desværre kom de foran på en tilfældighed og derfra forsøgte vi uden held at presse på når vi havde chancerne til det. De fik en del kontrastød som for det meste blev driblet ud i sandet. På et tidspunkt stod en af deres angriber fri lidt uden for felten og valgte at smide bolden op i målhjørnet, hvor 2-meters lange arme åbenbart ikke kan nå op. Kort før tid blev det til 4-1 efter endnu en kontra.

Sejren var fair nok, men smølferne kunne lige såvel have fået et enkelt point med hjem, da Gotte havde flere nærgående forsøg både ved 1-1 og 2-1, men da de først kom på 3-1 så det ganske sort ud. Undertiden så det ud som om smølferne var bange for at modstaderne når de pressede. Det havde hjulpet gevaldigt at synge omkvædet fra en kendt sang inden kampen: