lørdag d. 29. september

Referat, Smølf – ASA,

Det var et yderst amputeret AC Smølf-mandskab, som lørdag d. 29. september mødte op til lokalderbyet mod ASA på et tætpakket Fort Rosenvang. Flere skader og afbud havde medført, at det inden kampstart var nødvendigt at anmode om hjælp fra tre eksterne spillere, som netop havde gennemført 90 minutter ganske kort før smølfernes egen kamp skulle fløjtes i gang. Et faktum som var ekstra ærgerligt i en kamp, hvor holdets tilbagevendte kaptajn, Stoffer, ellers skulle fejres og blot have en begrænset mængde kamptræning,

Det stod klart for hele truppen, at denne lappeløsning ville medføre enorme problemer for homogeniteten på holdet, samt yderst vanskeligt at effektuere de ellers så indøvede rutiner. De bange anelser kom klart til udtryk umiddelbart før dommerens første fløjt, hvor det var tydeligt, at smølfernes kampgejst ikke var på vanligt niveau.

Udfordringerne i sammensætningen af truppen blev yderligere forstærket af banens forfatning. Kraftig regn over flere dage, samt den førnævnte kamp afviklet umiddelbart før nærværende kamp, gjorde det ellers så velpræparerede græstæppe på Fort Rosenvang voldsomt tungt, glat og mudret. Ikke just befordrende for smølfernes polerede og ekstremt hurtige boldbehandling.

Effekten af alle ovennævnte problemstillinger var umiskendelig. Lystavlen viste 0-2 efter ganske få minutter – i begge tilfælde blev smølfernes forsvar splittet ad med ganske simple midler.

Denne chokstart sad tydeligvis dybt i spillerne, men langsomt kom hjemmeholdet mere ind i kampen. Det blev til adskillige chancer, og det stod ret hurtigt tydeligt, at ASA ikke var den mastodont af et klassemandskab, som det ellers så ud til fra kampens start.

Ca. midt i første halvleg gav smølfernes flotte spil pote! En flot stikning fra en uigenkaldelig spiller sendte Wosylus ned ad højrekanten, hvor han med et eminent, fladt indlæg fandt en angriber, hvis navn pt. ikke kan genkaldes, som flot satte den i kassen i det korte hjørne. Fodboldens ABC opført live.

Undertegnede kan ved redaktions afslutning ikke helt genkalde sig forløbet af de næste scoringer, eller hvornår disse præcist faldt. Dog kan det bekræftes 100%, at hjemmeholdet var bagud ved halvleg, og at der efter kort tid af anden halvleg vist nok stod 1-4 til gæsterne. Smølferne havde ganske enkelt ikke, hvad der skulle til for at hamle op med ASAs totalfodbold.

Der blev pyntet en smule på den ellers deprimerende stilling ca. ti minutter inde i anden halvleg, hvor det igen blev til en flot scoring af hjemmeholdet. En spiller, hvis navn pt. heller ikke kan erindres, sled sig fri på kanten af feltet i venstre side, og sendte en flot aflevering over til Wosylus, som balancerede eminent på kanten af offside. Bolden blev taget under kontrol og roligt sendt forbi den fremadstormende keeper.

Dette var desværre langt fra nok, og de ellers så talstærkt fremmødte tilhængere måtte blive skuffet med et ubehageligt 2-6 nederlag.

Dagens kamp blev efter slutfløjtet skæmmet af et klokkeklart eksempel på ”unsportsmanlike conduct” i hjemmeholdet omklædningsrum, i forbindelse med afstemningen om kampens spiller. Målscoreren og assist-kongen Wosylus blev valgt med hele seks stemmer – uden at han selv var tilstedeværende. Det er endnu uvist, om det dertilhørende krav om levering af en kasse øl vil blive overholdt, da der er voldsomme indikationer på aftalt spil.