Torsdag d. 2/5-2013

AC Smølf - JAI

Det var en flok tunge, skadesplagede Smølfer, der tog imod den grønne plage fra JAI torsdag aften på Fort Rosenvang. De første to kampe i turneringen havde ikke kastet nogen point af sig, så 3 point var succeskriteriet for kampen.

13 mand havde meldt sig klar til kamp, på en herlig solskinsaften en første torsdag i maj. Allerede inden kampen var der onde varsler for kampens udfald. Smølferne var blevet henvist til modstanderens omklædningsrum på deres egen hjemmebane, noget der helt sikkert var med til at bryde den ellers stålfaste Smølfekoncentration. Banens standard var heller ikke op til Smølfestandard, da den hverken var tromlet, klippet eller vandet, konditioner der er meget vigtige for Smølfernes lynhurtige tiki taka spillestil.

Kampen blev fløjtet i gang, og de første par minutter var Smølferne da også de mest boldbesiddende, men desværre allerede efter få minutters spil var der fare på færde. Kommunikationen mellem midtbane og forsvar glippede et øjeblik og så var der en motorvej ned gennem banen, noget som JAI udnyttede for at bringe sig på 0-1. Heldigvis skal der mere end et enkelt mål til at ryste Smølferne, og efter et par minutter lå bold i JAI-kassen. Opspillet var helt imminent, da Smølferne spillede bolden op langs venstrekanten, fikst lagde den ind over, hvor den blev snittet videre til He-man, som resolut bankede den i kassen til en udligning.

Desværre havde JAI læst godt på lektien. De havde opdaget, at Smølferne havde sat banens mindste på mål, og det var de fast besluttet på at udnytte. Derfor lagde de deres største mand ind til smølfemålmanden ved et hjørnespark, hvor han med lethed kunne hoppe op over målmandens strakte arme og hedde bolden i mål. Usympatisk spillestil vil nogen påstå, andre vil kalde den effektiv. Således blev samme metode brugt efter halvlegen til at banke endnu et mål ind efter hjørnespark.

Bagud med 1-3 var Smølferne i vildrede. Alt blev kastet frem i håb om en udligning, hvilket også gav JAI mulighed for kontraangreb. Således fik de presset nok på til bagerste-Smølf lavede et dumt boldtab, som JAI udnyttet koldblodigt til slutresultatet 1-4.

Diverse kulørte blade kunne måske spekulere i, at Smølferne er i en formmæssig krise. Dette vil kampens spiller dog ikke høre tale om og returnerer med et par af fodboldens gamle floskler, ”Vi tager bare én kamp af gangen. Næste kamp er en ny kamp.”